Karel van het Reve in beeld

Van Karel van het Reve zijn vooral portretfoto's bekend. Zittend achter zijn bureau, ernstig kijkend in de camera, poserend voor krant of tijdschrift. Maar van het kind, de broer, de zoon, de pionier, de echtgenoot, de vader, de correspondent, de kameraad, de kampeerder Van het Reve, daarvan zijn nauwelijks beelden gepubliceerd.

Uit familiealbums, openbare en particuliere collecties kwamen verrassende foto's tevoorschijn. Foto's die veel meer kanten en periodes van de schrijver documenteren: de vroege jeugd in Betondorp, het optreden met de Vrolijke Brigade, de fietstocht naar Parijs met zijn eerste vriendinnetje, de reizen naar Rusland, vriendschappen en televisieoptredens.

Het zijn allemaal onderwerpen waarover Karel van het Reve uitermate raak en geestig schreef. De samenstellers konden daardoor Van het Reve zelf menige foto laten toelichten, puttend uit het Verzameld werk.

Liefhebbers vinden beelden bij bekende woorden. Voor wie wil kennismaken met Karel van het Reve is dit fotoboek met zijn vele citaten een perfecte introductie.